zondag, augustus 14, 2022

SpotifyWenst u graag bijhorende songteksten bij het afspelen van uw favoriete nummers in Spotify? Dan is deze tip wat voor u.

Windows en Mac gebruikers die al langer Spotify gebruiken, weten dat in een recent verleden de songteksten netjes geïntegreerd werden. Het bedrijf Musixmatch had namelijk een overeenkomst met Spotify waardoor u als gebruiker netjes de songteksten aangeboden kreeg. De overeenkomst tussen Spotify en Musixmatch werd enige tijd geleden echter stop gezet. Het gevolg laat zich raden. Indien u als Spotify gebruikers geïnteresseerd bent in 'liedjesteksten', bent u aangewezen op een andere oplossing. Lyricfier is zo een oplossing.

Spotify: Songteksten in een afzonderlijk dialoogvenster met Lyricfier: Introductie

Voor alle duidelijkheid, Lyricfier is nog volop in ontwikkeling en is open source wat zoveel wil betekenen als dat u het gratis kan downloaden (zie onderaan dit artikel). Verder willen we u niet onthouden dat Lyricfier geen add-on of invoegtoepassing is voor Spotify, maar een afzonderlijk programma dat detecteert indien Spotify actief is. Verder willen we u nog meedelen dat Lyricfier geen installatie vereist en dat de app (of programma) beschikbaar is voor zowel Windows, Mac en Linux.

Spotify: Songteksten in een afzonderlijk dialoogvenster met Lyricfier: Download en gebruik.

Lyricfier kan u downloaden via deze link. Bent u niet vertrouwd met GitHub en vindt u de download niet, geven we graag de directe link naar de downloadpagina mee. Let wel op dat u de juiste versie download (32, of 64 bit en het juiste besturingssysteem).

De download is een gecomprimeerd bestand. Dus eerst uitpakken naar een map naar keuze. Nadat het bestand is uitgepakt, hoeft enkel te dubbelklikken op het .exe bestand (zie schermafdruk).

Lyricfier 1

Omdat Lyricfier een afzonderlijk programma is, zou het een goed idee kunnen zijn om een snelkoppeling te maken naar het uitvoerbare bestand, kwestie van niet steeds de map moeten te doorzoeken telkens als u Lyricfier wil gebruiken.

Zoals eerder al aangeven, Lyricfier detecteert automatisch als Spotify in gebruik is. Dus open eerst Spotify en klik daarna op het Lyricfier bestand. Er opent een nieuw venster met daarin de tekst van de song die op dat moment aan het afspelen is. Het dialoogvenster van Lyricfier is trouwens vrij verplaatsbaar. U kan het dus 'verschuiven' naar eender welke positie op het scherm.

Lyricfier 2

Veel plezier ermee!

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...