Office IconAls u regelmatig gebruikt maakt van afbeeldingen in bijvoorbeeld Excel of Word, kan het een goed idee zijn om deze afbeelding(en) te comprimeren. U kan zelfs optimaal comprimeren naargelang het doel van het document. Hugh?

Op vergaderingen, meetings en andere bijeenkomsten wordt vaak gebruik gemaakt van office-documenten zoals spreadsheets en dergelijke meer. In deze omstandigheden worden de documenten vaak ter plekke geopend al dan niet met behulp van een laptop en een projector. Deze documenten worden vaak opgefrist met afbeeldingen, illustraties en foto's, en dat is zeker een goede zaak. Anderzijds worden 'documenten' ook gebruikt om te publiceren op het web, rondgestuurd via e-mail of veelvuldig uitgeprint. Kortom, indien u documenten opmaakt in Word of Excel en voorziet van de nodige afbeeldingen of foto's, doet u er best aan om de afbeeldingen/foto's te comprimeren. Bij voorkeur op een manier waarvan u weet hoe het document het meest gebruikt zal worden. Gaat u ze tonen aan de hand van een projector? Gaat u ze rondsturen via mail? Publiceren op het web? Veelvuldig uitprinten om te verdelen? Van zodra u daar uit bent, kan u ze ook op de meest effectieve manier comprimeren. Nee! U heeft geen extra software nodig, Office kan dat perfect voor u doen.

MS Office: Hoe afbeeldingen en foto's optimaal comprimeren?

  • Van zodra het document klaar is selecteert u een afbeelding/foto door er 1x op te klikken met linkermuisknop.
  • Klik in het lint op: Hulpmiddelen voor afbeeldingen > Afbeeldingen comprimeren zie schermafdruk).
  • In het nieuwe dialoogvenster selecteert u vervolgens de gewenste opties (voor web, afdrukken,etc...) .
  • Indien het document meerdere afbeelding/foto's bevat, verwijder dan het vinkje bij: Alleen op deze afbeelding toepassen opdat de andere afbeeldingen ineens mee gecomprimeerd worden.

Afbeeldingen Comprimeren

  • Van zodra u de keuze gemaakt hebt (bolletje geplaatst) bevestigt u met OK.

Klaar!

Succes!