Office IconDeze tip gaat over wat u kan doen als u per ongeluk de verkeerde Office toepassing start. Bijvoorbeeld, u wilt Word opstarten, maar klikt op Excel. Wist u dat u het opstarten kan annuleren?

Een tip die we zelf al geruime tijd (onbewust) toepassen en graag met jullie willen delen omdat we onlangs nog de opmerking kregen van “Hey! Wat doe je nou? Ik wist niet dat dat kon!”. Nu weet u net zo goed als wij, dat het starten van een Office toepassing enige tijd in beslag neemt. Als u per ongeluk op het verkeerde icoontje klikt, en wacht tot de toepassing opent om het daarna weer te sluiten, hebt u bijgevolg weer wat tijd verloren. Dat kan sneller! Veel sneller!

MS Office: Hoe het opstarten van een Office toepassing annuleren of stoppen?

  • Als u per ongeluk de verkeerde Office toepassing start hoeft u heus niet te wachten tot het programma gestart is om het daarna te sluiten.
  • In Office kan u in het zogenaamde ‘splash screen’ (opstartvenster) zonder problemen het opstarten annuleren door op de gelijknamige knop te klikken. 
  • Het kruisje rechtsboven (X) kan trouwens ook en is bovendien de enige mogelijkheid indien u de recenste versie van Office gebruikt.

Opstarten Annuleren

Succes!