woensdag, oktober 27, 2021

Excel IconDat Excel niet per definitie met rekenbladen en formules overweg kan, bewijzen we u vandaag. Wist u dat u spelletjes kan downloaden die u in Excel kan spelen?

Toegegeven, toen we deze tip schreven waren we zelf verbaasd over de mogelijkheden van Excel. Nu kunnen we aardig uit de voeten met Excel, maar spelletjes maken voor Excel? Neen, dat is iets dat ons kleine brein niet verwerkt krijgt. Spelletjes spelen in Excel lukte dan weer wel aardig, maar dat zal u snel begrijpen als u weet dat we het over spelletjes als Angry Birds en Monopoly hebben.

Spelletjes spelen in Excel.

Stel u even voor. U werkt op een (saai) kantoor waarbij de toegang tot het Internet strikt beperkt is. Facebook (vooral de spelletjes) liggen buiten uw bereik. Spelletjes installeren op de computer is ook al uit den boze. De enige programma's waar u toegang tot krijgt is Excel en eventueel Word. Wel, zelfs dan kan u al uw verloren tijd nuttig gebruiken want hier kan u excel-spelletjes downloaden.

 • Van zodra bovenstaande link opent, krijgt u de top 50 van populairste spelletjes. U kan ze downloaden via OneDrive via de website.
 • De downloads zijn .xls (excel-bestanden) die al dan niet gecomprimeerd zijn. Uitpakken, openen in Excel en spelen maar.

Nota: Exel zal meer dan waarschijnlijk de toestemming nodig hebben voor het uitvoeren van scripts en/of inhoud. Dit is nooit zonder risico maar wij vonden bij onze test geen kwaadaardig programmatuur.

Wij hebben het getest, en ze werken wel degelijk.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...