zaterdag, januari 22, 2022

Office2010logoRibbon Hero 2 is een toevoeging voor Office waarmee u op een speelse manier leert werken met Office.

Ribbon Hero 2 is uitermate geschikt voor computergebruikers die nog niet goed vertrouwd zijn met het Office pakket van Microsoft. Gevorderde gebruikers zullen wellicht even veel plezier beleven aan Ribbon Hero 2, want er zijn altijd wel nieuwe zaken te ontdekken. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat leest u hier.

Ribbon Hero 2: Introductie

Ribbon Hero 2 is en toevoeging voor Office 2007-2010. Na installatie verschijnt er een extra knop in het lint. Door er op te klikken start u het programma. Ribbon Hero 2 geeft u een aantal opdrachten die u moet vervullen. Als u een opdracht met succes uitvoert krijgt u daar punten voor. U hebt de keuze om opdrachten uit te voeren voor specifieke onderdelen van Office (Word, Excel, PowerPoint, etc.) en indien u dat wenst kunt u een hint vragen. Helaas, helaas, 3x helaas is Ribbon Hero 2 enkel beschikbaar in het Engels.

Ribbon Hero 2: Download en installatie.

 • Wilt u Ribbon Hero 2 een proberen kan u het pakket downloaden via deze link. Let op dat u de geschikte versie download afhankelijk van uw besturingssysteem (XP - Vista - Windows7).
 • Nadat het downloaden is voltooid, klikt u op het .msi bestand om te beginnen met de installatie. Op het eind van de installatie kunt u opteren om Ribbon Hero 2 meteen te starten door een vinkje te plaatsen bij: Launch Ribbon Hero 2 when i click Finish. U kant later altijd nog Ribbon Hero 2 starten door op de knop in het lint te klikken van zodra u een Office-applicatie opent, zoals men u duidelijk maakt in onderstaand schermafdruk.

Ribbon Hero2

Ribbon Hero 2: Gebruik

 • Met Ribbon Hero 'spelen' is eenvoudig en dat moet ook zo aangezien het de bedoeling is dat u op een speelse manier leert werken met Office. Afhankelijk van de Office-applicatie dat u opent krijgt u een aantal opdrachten die u moet vervullen. Indien u dat met succes doet krijgt u daar punten voor.
 • Het opzet van Ribbon Hero 2 is dat u voortduren jouw score verbeterd. U kan ook steeds een hint vragen (zie schermafdruk) indien u geen idee hebt hoe u aan een opdracht moet beginnen. Uiteraard worden de hints in mindering gebracht met de totaalscore.

Ribbon Hero22

 • Na elke opdracht kunt u gewoon verder gaan naar de volgende door op continue te klikken.

Ribbon Hero23

Ribbon Hero 2 is leuk gereedschap om vertrouwd te raken met Office maar is (voorlopig?) enkel beschikbaar in het Engels waardoor het mogelijk voor een groot deel van onze bezoekers 'onbruikbaar' is. Desalniettemin wilden we het u het bestaan van Ribbon Hero 2 niet onthouden en raden we het toch aan om eens te proberen. U leert met Office werken en bovendien gaat uw kennis van het Engels er op vooruit.

Compatibel met: Office 2007-2010 - Windows XP - Vista - Windows 7

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!