Excel IconHebt u zich al eens afgevraagd hoe u informatie van een cel kan linken aan een ander Excel-bestand? Ja? Dan kan deze tip u helpen.

Mogelijk hebt u een Excel-bestand waarin u de data van een bepaalde cel, wil gebruiken (linken) naar een ander Excel-bestand. Bijvoorbeeld, in een Excel-bestand 1 is cel A8 de uitkomst van een berekening. In Excel-bestand 2 (werkbladen doen hier niet ter zake) wilt u bijvoorbeeld dat de data van cel B6 automatisch geüpdatet wordt met de data uit cel A8 van Excel-bestand 1. Het voordeel van deze truc is dat u eigenlijk maar 1 Excel-bestand moet aanpassen en dat het andere automatisch aangepast wordt zonder dat u het moet openen. Van ons wilt u nu graag weten hoe u dat doet. Hieronder de uitleg.

Excel: Hoe cellen linken tussen 2 Excel-bestanden?

Om een de data van een cel uit een Excel-bestand automatisch te updaten met data uit een ander Excel-bestand, moet u de cellen linken aan elkaar.

  • Open het Excel-bestand waarvan u de data nodig hebt (in ons voorbeeld noemen we dit bestand: Excel-bestand 1).
  • Selecteer de cel (A8 in ons voorbeeld), klik er op met rechts en kies in het menu voor: Kopiëren.

Cellen Linken Excel 1 

  • Open vervolgens het andere Excel-bestand (in ons voorbeeld: Excel-bestand 2).
  • Selecteer vervolgens de cel (in ons voorbeeld B6) die u wil linken aan het origineel.
  • Klik vervolgens in het lint (tabblad Start) op: Plakken > koppeling plakken (zie schermafdruk).

Cellen Linken Excel 2

  • U zal merken dat de data in cel B6 automatisch hetzelfde is als die uit cel A8 uit dat andere bestand.

Voortaan zal de informatie uit het Excel-bestand 2 (cel B6) automatisch geüpdatet worden als u aanpassingen doet aan het originele (Excel-bestand 1).

Opmerkingen:

  • De Excel-bestanden moeten NIET in dezelfde map te staan.
  • De link blijft werken zolang de locatie van de bestanden ongewijzigd blijft. Verhuist u bijvoorbeeld een bestand van de ene map naar de andere, wordt de data niet langer automatisch geüpdatet.