zaterdag, september 23, 2023

Office IconZoals u wellicht weet beschikt Office over een AutoHerstel functie met bijhorende map. Maar wist u dat u deze map kan verplaatsen naar een map in de cloud? Lees in deze tip alles over het hoe en waarom.

De AutoHerstel functie in Office is zonder meer nuttig. Mocht Office (Word, Excel, etc...) of uw computer, tablet of smartphone vastlopen tijdens je werkzaamheden, kan je met een vrij recente versie van het document verder werken van zodra elles weer vlot draait. Dat komt omdat de AutoHerstel functie om de 10 minuuten (standaardinstellingen) een backup opslaat in de daarvoor voorziene map (locatie). Maar door deze map te verplaatsen in de cloud, bouwt u extra veiligheid in.

Waarom is de map van AutoHerstel verplaatsen naar de cloud nuttig?

De map van AutoHerstel bevindt zich (bij een normale computer) op de harde schijf, die zoals u weet al eens kan crashen of stuk gaan. Zelfs uw Pc kan op een bepaals ogenblik 'de geest geven'. In deze situatie mag u nog zoveel als u wil vertrouwen op AutoHerstel, als uw computer of harde schijf het niet meer doet, hebt u er niks aan. Als u daarentegen de map voor AutoHerstel verplaatst naar de cloud (OneDrive, G-drive, Dropbox, etc...) kan u eventueel nog altijd verder werken met de meest recente backup. Desnoods met een ander toestel, zolang het maar beschikt over een internetverbinding. Nu vraagt u zich wellicht af hoe u de map voor AutoHerstel verplaatst naar de cloud. Wel, dat leest in de tip hieronder.

MS Office: Verplaats de map van AutoHerstel naar de cloud (voor extra veiligheid)

Voor alle duidelijkheid. U kan een cloud service kiezen welke voor u het best past. In ons voorbeeld gebruiken we OneDrive omdat dit zowat standaard geïntegreerd is in Windows, maar u kan ook G-drive (Google) of Dropbox gebruiken.

 • Open eender welke Office applicatie (Word, Excel, PowerPoint, etc...).
 • Open vervolgens de Opties via: Bestand > Opties (de schermafdrukken komen uit Word, maar de werkwijze is nagenoeg identiek voor andere toepassingen).

Opties Word Openen

 • Bij het dialogovenster dat opent, selecteert u vervolgens Opslaan in de linkerkolom.
 • Naast Locatie van AutoHerstel-bestand, klikt u op de knop Bladeren.

Autoherstel Cloud Word 1

 • In het Windows Verkenner dialoogvenster dat opent, navigeert u vervolgens naar de gewenste map in de cloud-locatie.

Autoherstel Cloud Word 2

 • Bevestig met OK en u bent klaar.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...