zondag, oktober 01, 2023

Word IconZoals u wellicht weet kan u Word gratis online gebruiken, reden voor ons om jullie enkele handige tips voor te schotelen.

Word online verschilt enigszins van de betalende variant. Zo ontberen er wel wat functies in vergelijking met de desktopversie, maar dat neemt niet weg dat de meestgebruikte, en nuttigste opties nog steeds aanwezig zijn. Van ons krijgt u er alvast enkele bruikbare.

Word online: 4 tips die u moet kennen.

1: Laat anderen je documenten bewerken en controleren:

Met Word online kan je eenvoudig documenten delen met anderen, voorwaarde is wel dat die personen over een Microsoft account beschikken. Alle bewerkingen worden immer in realtime opgeslagen. Om anderen toegang te verlenen tot een document hebt u 2 opties. U kan een unieke link genereren, of personen inviteren.

 • Het enige wat u moet dien op de knop 'Delen' klikken in de rechterbovenhoek.
 • In het dialoogvenster dat volgt, kan u dan opteren op personen uit te nodigen (e-mailadres), en eventueel een notitie toevoegen. De ontvangers krijgen dan een e-mailbericht met een unieke link die hun toegang verleent tot het document. Anderzijds kan u een koppeling (link, URL) maken. Voordeel aan deze methode is dat u de link kan gebruiken op een webpagina of blog. Verder kan u bij deze methode ook kiezen of derden het document enkel kunnen bekijken of ook mogen bewerken.

Word Online 1

2: Document herstellen naar vorige versie:

Op sommige momenten kan het gebeuren dat u een document wil herstellen naar een vorige versie. Nu kan u wijzigingen steeds ongedaan maken met de toetsencombinatie CTRL+Z, maar soms volstaat dat zelfs niet.

 • Navigeer naar Bestand > Info > Vorige versies.

Word Online 2

 • Vervolgens kan u een vorige versie van het document selecteren.

Word Online 2a

3: Documenten downloaden als PDF:

PDF is en blijft een populair bestandsformaat. Ondanks dat er heel wat gereedschappen te vinden zijn om PDF's te bewerken, kiezen velen er toch voor om hun documenten als PDF te downloaden of te verspreiden. Met Word online kan dat ook. Navigeer naar: Bestand > Opslaan als > Downloaden als PDF.

Word Online 3

Nadat het document gedownload is naar de lokale computer kan u het nog 'delen' of 'verspreiden' als bijlage in bijvoorbeeld e-mails.

4: Onderwerp je documenten aan een spellingcontrole:

Inderdaad! Met de online versie van Word worden documenten in principe automatisch onderwerpen aan een spellingcontrole, maar u moet wel zelf zorgen dat u de juiste taal kiest indien u documenten opmaakt in andere talen.

 • Open het gewenste document in Word online.
 • Klik er op met rechts en kies in het menu voor: Controletaal instellen.

Word Online 4

 • In het dialoogvenster dat volgt selecteert u de gewenste taal.

Word Online 4a

 • Hebt u geen behoefte aan spelling - of grammaticacontrole? Dan kan u deze functie uitschakelen door een vinkje te plaatsen bij: Geen spelling - of grammaticacontrole uitvoeren.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...