maandag, november 29, 2021

Office IconMicrosoft introduceerde begin 2021 een "vereenvoudigd lint" in de hele Office-suite van programma's (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, enz.), dat minder pictogrammen toont en minder ruimte inneemt. Als dit niets voor u is, is er een heel eenvoudige manier om het klassieke lint terug te krijgen.

Het klassieke lint waaraan u waarschijnlijk gewend bent, bevat een flink aantal pictogrammen en neemt bovendien heel wat ruimte in beslag.

Ribbon1

Het nieuwe, vereenvoudigde lint heeft minder pictogrammen en meer ruimte voor vingers om op de pictogrammen te klikken (voor computers en tablets met aanraakschermen).

Ribbon2

Deze schermafbeeldingen zijn van Microsoft Word, maar het vereenvoudigde lint is verschenen in elke app in de Office-suite (PowerPoint, MS Outlook, Excel, etc). Het nieuwe, vereenvoudigde lint is niet enkel verschenen in de webapps maar ook beschikbaar in de desktop apps van de Office-applicatie.

Volgens Microsoft is het vereenvoudigde lint "meer gestroomlijnd om minder ruimte op het scherm te gebruiken," wat betekent dat het bedrijf de meeste pictogrammen heeft verborgen, zodat het lint minder verticale ruimte inneemt. Vermoedelijk is dit een zet om mensen te helpen die thuis op laptops werken, of misschien is het omdat ze zien dat de toekomst kleinere, meer mobiele apparaten beschikbaar stellen (hoewel Office al een aanraakmodus heeft die hiervoor is ontworpen).

Wat de reden ook is, het vereenvoudigde lint zal niet naar ieders zin zijn. Om terug te keren naar het klassieke lint klikt u eerst op het kleine pijltje naar beneden, helemaal rechts in het lint (zie schermafdruk).

Ribbon3

Deze pijl werkt als een omschakelaar om te wisselen tussen het vereenvoudigde en klassieke lint wanneer u maar wilt. Het lintontwerp wordt niet automatisch gewijzigd in alle Microsoft-apps, dus u moet in elke Office-app die u gebruikt overschakelen op het klassieke lint. Gelukkig onthoudt elke app je voorkeur, dus je hoeft het maar één keer te doen.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...