maandag, juni 14, 2021

Word IconMet de tekstverwerker Word uit het Office pakket kan u eenvoudig meerdere afbeeldingen uit een document verwijderen. Wel, er kunnen diverse redenen zijn waarom u afbeeldingen wil verwijderen uit een Word-document, maar daar gaan we het in deze tip uiteraard niet over hebben. Wat we u wel gaan vertellen is hoe u dat zo snel mogelijk klaarspeelt.

Zoals u misschien weet bevat Microsoft Word een functie genaamd "Zoeken en vervangen" om items in uw documenten te vinden en ze te vervangen door iets van uw keuze. Met deze functie kunt u dus ook alle afbeeldingen in uw document vinden en ze vervangen door niets. Dit verwijdert de afbeeldingen en laat een lege ruimte waar ze zich bevonden. Er is echter een klein nadeel. Indien u de "Zoeken en vervangen" gebruikt om alle afbeeldingen te verwijderen, worden ook alle grafieken en diagrammen uit uw document verwijdert. Als u dat niet erg vindt, lees dan verder.
Hoe eenvoudig alle afbeeldingen uit een Word-document verwijderen?

 • Om te beginnen met het verwijderen van afbeeldingen, opent u uw document met Microsoft Word.
 • Selecteer het tabblad Start en klik vervolgens op Vervangen in het gedeelte "Bewerken" van het lint.

Afbeeldingen Verwijderen Word1

 •  In het dialoogvenster "Zoeken en vervangen" dat wordt geopend, klikt u op het vak "Zoeken naar".
 • Typ in het vak: ^g
 • In dit geval is "^g" een speciale code die "grafisch" betekent. Deze "grafische" tag omvat alle afbeeldingen, grafieken of diagrammen in je document. Maar maak je geen zorgen, je kunt deze stap later ongedaan maken als je per ongeluk iets verwijdert.
 • Klik vervolgens op "Alles vervangen" onderin het venster.

Afbeeldingen Verwijderen Word2

(U kunt ook op de knop "Meer" klikken en vervolgens op de knop "Speciaal" en "Graphic" selecteren. Word zal dan een "^g" voor je invoegen).

Afbeeldingen Verwijderen Word3

Alle afbeeldingen in uw document worden verwijderd. Als u ze terug wilt, druk dan op Ctrl+Z onder Windows of Command+Z op de Mac om het verwijderingsproces ongedaan te maken. Of, indien nodig, kunt u opnieuw afbeeldingen invoegen.

Succes!

 

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?