We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)

Office IconOffice documenten gemaakt met recentere versies (vanaf versie 2007) zijn, als u ze normaal opslaat, niet compatibel met oudere Office versies. Gelukkig kan u dit verhelpen. Deze tip legt uit hoe.

Als u over een recente versie van Office beschikt en u hebt plannen om een document te verzenden, zorgt u er best voor dat het document compatibel is met oudere versies van Office. Lang niet iedereen heeft immers een nieuwere versie van Office ter zijner beschikking.Veel moeite hoeft u hier niet voor te doen.

MS Office: Hoe documenten opslaan, compatibel met oudere Office versies?

  • Bent u klaar bent met een document hoeft u enkel maar op de Office knop > Opslaan als te klikken.
  • Met Office 2010 is dat Bestand > Opslaan als.
  • In de optielijst kiest u voor: Word 97 – 2003 document.
  • Met Office 2010-2013-2016-365 selecteert u de optie op een iets andere manier (zie  schermafdruk).

Office Compatibel1

  • De ontvanger (Office versie 97 -2003) kan het document dan wel zonder problemen openen/bekijken.

Omgekeerd kan natuurlijk ook. U hebt een bestand ontvangen gemaakt in een recente versie van Office 2007, maar u gebruikt nog altijd een oudere versie. Dan kan u het zogenaamde Compatibiliteitspakket voor Word-, Excel- en PowerPoint-bestandsindelingen van Microsoft Office installeren.

Downloaden kan hier.

Succes!