We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)

Excel IconAan het werk in Excel aan document bestaande uit meerdere werkbladen maar u weet niet hoe u moet verwijzen naar een ander werkblad? Deze tip legt uit hoe.

Als u werkt aan een Excel document bestaande uit meerdere werkbladen, zal het u allicht ook al eens overkomen zijn dat u naar een waarde wenst te verwijzen, aanwezig op een ander werkblad. Om te verwijzen gebruikt u in principe de klassieke formule, zoals  bijvoorbeeld =D3, maar wat blijkt? Juist ja! U verkrijgt de waarde van het werkblad waar u aan werkt, terwijl u eigenlijk de waarde van een ander werkblad wenste. Wat nu?

Verwijzen naar een ander werkblad met Excel

Wel, hier is de oplossing. Als u Excel niet aangeeft waar het moet zoeken naar data, zal het programma de formule gebruiken van het werkblad waaraan u werkt. Het komt er dus op neer dat u Excel moet gaan vertellen waar het de data moet ophalen. Wilt u bijvoorbeeld de waarde van cel D3 op blad 1 invoegen op blad 3. Gebruikt u hiervoor de volgende formule:

=Blad1!D3 (inclusief het uitroepteken).

Verwijzen Excel

Wilt u bijvoorbeeld de waarde van cel G4 van werkblad 2, invoegen op werkblad 5, gebruikt u de formule =Blad2!G4.

Mooie eraan is dat de waarde automatisch aangepast wordt zodra u de originele waarde wijzigt.

Simpel toch?