We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

Excel Icon

Als u bewerking doet in de cellen van Excel weet u dat er een groot verschil kan zijn tussen enkel en dubbelklikken? Gelukkig kan u dat 'klikprobleem' eenvoudig oplossen.

Het vervelende aan het klikprobleem is dat de cellen steevast aangepast worden (afhankelijk van een enkele of dubbelklik) en u bijgevolg voortdurend moet corrigeren. Maar door het aanpassen van een simpele instellingen, kan u het gekende 'klikprobleem' oplossen.

Het klikprobleem van Excel oplossen

Uiteraard kan u per ongeluk gemaakte fouten herstellen door op het ‘Ongedaan maken’ icoontje te klikken. De fout wordt dan wel ongedaan gemaakt, maar u bent wel kostbare tijd kwijt, zeker als dat dikwijls gebeurt.

Klikprobleem Excel 1

Om klikprobleem in Excel op te lossen, kan u een kleine instelling aanpassen, waardoor cellen niet meer onmiddellijk bewerkt worden.

  • Open de opties van Excel. Dit kan via een klik op: Bestand > Opties.

Opties Excel Openen

  • Selecteer Geavanceerd in de linker kolom.
  • Haal het vinkje weg bij: Bewerkingen in cellen rechtstreeks toestaan (Onder de rubriek: Opties voor bewerken).

Klikprobleem Excel 2

  • Bevestig met Ok.