We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (4 Votes)

Word IconWist u dat u met Word (2010-2013) de achtergrond van een afbeelding of foto kan verwijderen? Nee? Dan is deze tip misschien nuttig voor u.

Dat u met de tekstverwerker van Microsoft (Word dus) afbeeldingen kan bewerken en manipuleren wist u misschien al, maar bij recentere versies van Word is het zelfs mogelijk om de achtergrond van een foto of afbeelding te verwijderen. Dat het niet zo moeilijk is als u denk, achterhaalt u in deze tip.

Achtergrond van een afbeelding verwijderen met Word

Om de achtergrond van een foto of afbeelding te verwijderen met Word doet u het volgende:

  • U voegt de foto of afbeelding in, in het document (Invoegen > afbeelding).
  • Selecteer de foto of afbeelding in uw Word-document. Er verschijnt een nieuw tabblad Hulpmiddelen voor afbeeldingen.

Achtergrond Afb Verw1

  • Klik in het lint op Achtergrond verwijderen (zie schermafdruk).

Achtergrond Afb Verw2

  • Vervolgens verschijnen er markeringspunten op de afbeelding of foto. Selecteer het gebied dat u wenst te behouden of verwijderen.

Achtergrond Afb Verw3

  • Van zodra u klaar bent met het afbakenen van het gebied, maakt u een selectie in het menu (zie vorige schermafdruk - behouden - verwijderen) en de achtergrond verdwijnt.

Achtergrond Afb Verw4

De afbeelding in ons voorbeeld leende zich niet zo goed, omdat de foto eigenlijk een achtergrond is, maar bij anderen foto's / afbeeldingen bleek deze functie van Word aardige resultaten te halen.