We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)

PilcrowBent u ze ook al eens tegengekomen in uw Word-document? Dat vreemde teken ¶ dat u blijkbaar maar niet kan weg krijgen? Lees en leer er alles over in deze tip.

Het zal u misschien ook wel eens overkomen zijn dat u een Word document opent en dat daar plots vreemde tekens verschijnen waarvan u niet weet wat ze zijn en hoe u ze weg krijgt. Wel dat teken ziet er zo uit ¶ en heeft als benaming pilcrow of paragraph mark meegekregen. Het ding wordt enkel gebruikt in de Office producten van Microsoft en vooral in MS Word.

Nu u weet wat dat teken is en hoe het noemt, wilt u natuurlijk graag van ons vernemen hoe u het weg (onzichtbaar) maakt in een Word document. Ook dat is vrij simpel. In zowat elke versie van Word vindt u dat vreemde teken terug in het lint. Door er op te klikken laat u het verdwijnen.

Pi Teken%20word2

Mocht u desondanks toch nergens een pilcrow in het lint bespeuren, naar het schijnt werkt de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+8 ook goed.

Succes!