We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (6 Votes)

Office IconAls u met Office 2013 een toepassing of applicatie opent, zal Office eerst het startscherm tonen. Wilt u dat niet, kan u het startscherm altijd uitschakelen. Zo kan u beginnen met een leeg document.

Van zodra u een Office applicatie opent verschijnt het startscherm van Office 2013. Het startscherm toont u de beschikbare sjablonen en een lijst met recente documenten. Sommigen vinden dit handig, anderen beginnen het liefst meteen met een leeg document. Voor die laatste groep, deze tip.

Office 2013: Toepassingen openen zonder startscherm

  • Voor hen die niet goed begrepen hebben wat we bedoelen met het startscherm van Office, tonen we onderstaande schermafdruk.

Office Start1

Behoort u tot de categorie die liever meteen met een leeg document beginnen, doet u het volgende:

  • Open de Office-applicatie dat u in de toekomst wil openen zonder startscherm (Word, Excel, etc.).
  • Navigeer naar: Bestand > Opties
  • Selecteer het tabblad Algemeen in de linkerkolom.
  • Haal het vinkje weg bij: Startscherm weergeven wanneer deze toepassing wordt gestart.

Office Start2

  • Bevestig met OK.

Opmerking: U kan (moet) deze optie voor elke Office-applicatie afzonderlijk instellen. Zo kan u bijvoorbeeld Word laten opstarten met een leeg document, maar bij Excel nog wel gebruik maken van het startscherm.