We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Excel IconAls u op Enter drukt nadat u data in een cel hebt ingevoerd, zal Excel de muisaanwijzer naar de cel er net onder verplaatsen. Maar wist u dat u deze richting kan aanpassen? Nee? Dan is deze tip wat voor u.

Excel heeft 'de gewoonte' om de muisaanwijzer te verplaatsen naar de cel net onder diegene waar u daarvoor data hebt ingevoerd. Op zich helemaal niks mis mee, maar wat als u data wil invoeren van links naar rechts (of omgekeerd) of van onder naar boven? Natuurlijk kan u nog altijd de gewenste cel selecteren met een klik op de linkermuisknop, maar waarom zou u uw gewoonte aanpassen als u 'het gedrag' van Excel kan veranderen? Meer uitleg volgt in deze tip.

Excel: Richting muisaanwijzer aanpassen nadat u op Enter drukt.

Wenst u dat de muisaanwijzer zich naar rechts, boven of links verplaatst nadat u op Enter drukt, doet u het volgende:

  • Open Excel.
  • Navigeer naar: Bestand > Opties
  • Selecteer in de linkerkolom > Geavanceerd
  • Onder de rubriek Opties voor bewerken kan u dan de richting van de muisaanwijzer selecteren (zie schermafdruk).

Excel Enter Drukken 1

  • U kan natuurlijk ook de hele functie uitschakelen door het vinkje te verwijderen bij: Selectie verplaatsen nadat ENTER is ingedrukt.

Een kleine tip, maar bijzonder nuttig voor hen die de gewoonte hebben om op Enter te drukken.