We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.4545454545455 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.45 (11 Votes)

Excel IconHebt u zich al eens afgevraagd hoe u informatie van een cel kan linken aan een ander Excel-bestand? Ja? Dan kan deze tip u helpen.

Mogelijk hebt u een Excel-bestand waarin u de data van een bepaalde cel, wil gebruiken (linken) naar een ander Excel-bestand. Bijvoorbeeld, in een Excel-bestand 1 is cel A8 de uitkomst van een berekening. In Excel-bestand 2 (werkbladen doen hier niet ter zake) wilt u bijvoorbeeld dat de data van cel B6 automatisch geüpdatet wordt met de data uit cel A8 van Excel-bestand 1. Het voordeel van deze truc is dat u eigenlijk maar 1 Excel-bestand moet aanpassen en dat het andere automatisch aangepast wordt zonder dat u het moet openen. Van ons wilt u nu graag weten hoe u dat doet. Hieronder de uitleg.

Excel: Hoe cellen linken tussen 2 Excel-bestanden?

Om een de data van een cel uit een Excel-bestand automatisch te updaten met data uit een ander Excel-bestand, moet u de cellen linken aan elkaar.

  • Open het Excel-bestand waarvan u de data nodig hebt (in ons voorbeeld noemen we dit bestand: Excel-bestand 1).
  • Selecteer de cel (A8 in ons voorbeeld), klik er op met rechts en kies in het menu voor: Kopiëren.

Cellen Linken Excel 1 

  • Open vervolgens het andere Excel-bestand (in ons voorbeeld: Excel-bestand 2).
  • Selecteer vervolgens de cel (in ons voorbeeld B6) die u wil linken aan het origineel.
  • Klik vervolgens in het lint (tabblad Start) op: Plakken > koppeling plakken (zie schermafdruk).

Cellen Linken Excel 2

  • U zal merken dat de data in cel B6 automatisch hetzelfde is als die uit cel A8 uit dat andere bestand.

Voortaan zal de informatie uit het Excel-bestand 2 (cel B6) automatisch geüpdatet worden als u aanpassingen doet aan het originele (Excel-bestand 1).

Opmerkingen:

  • De Excel-bestanden moeten NIET in dezelfde map te staan.
  • De link blijft werken zolang de locatie van de bestanden ongewijzigd blijft. Verhuist u bijvoorbeeld een bestand van de ene map naar de andere, wordt de data niet langer automatisch geüpdatet.