We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Word IconWist u dat u met Word een woord, automatisch kan laten corrigeren naar een woord in kleur? Inderdaad! Zelfs dat kan AutoCorrectie voor u regelen. Meer weten?

Stel dat u aan de slag bent met een Word-document waarin een bepaald woord regelmatig voorkomt. Nu wilt u dat bepaalde woord graag een kleur geven, bijvoorbeeld om het te benadrukken. Dan kan u natuurlijk perfect de kleur van dat woord aanpassen door het woord te selecteren > er met rechts op klikken > de gewenste kleur selecteren. U begrijpt dat als dat woord tientallen keren voorkomt in het betreffende Word-document, u even zoet bent. Daarom voorziet Word ook de mogelijkheid om dat 'proces' te automatiseren. Zo kan u met AutoCorrectie aangeven dat een bepaald woord automatisch moet vervangen worden door (hetzelfde) een woord in kleur. Hoe u dat voor elkaar krijgt leest u in onderstaande tip, aan de hand van een voorbeeld.

Word: Automatisch een woord vervangen door een woord in kleur.

Als u een woord in een kleur wil weergeven in een document, doet u dat in principe door het woord te selecteren > rechts klikken > kleur kiezen in het pop-upvenster (zie schermafdruk).

Woorden In Kleur 1

Zoals u kan zien in bovenstaand schermafdruk, hebben we het woord "automatisch" vervangen door het woord "automatisch" in het blauw. Niks mis met deze methode, maar u begrijpt dat als u datzelfde wil doen voor een volledig document waarin het woord "automatisch" tientallen keren voorkomt, u enige tijd bezig bent. Gelukkig kan u dit proces automatiseren met behulp van AutoCorrectie.

Hoe een woord automatisch vervangen door (hetzelfde) woord in kleur?

  • Open (of schrijf) een document in Word.
  • Selecteer het gewenste woord en geef het een kleur zoals we hierboven uitlegden.
  • Open vervolgens de opties voor Word (Navigeer naar Bestand > Opties).

Opties Word

  • In het dialoogvenster dat volgt, klikt u in de linkerkolom op Controle en daarna op de AutoCorrectie-opties...knop.

Woorden In Kleur 2

  • In het dialoogvenster dat volgt, onder het tabblad AutoCorrectie (1), plaatst u een bolletje bij: Tekst met opmaak (2).
  • Controleer of het woord dat u een kleur gegeven hebt, verschijnt in de rechterkolom (3).
  • Typ vervolgens het woord dat u wenst te vervangen (normaal gezien hetzelfde woord), in de linkerkolom (4).
  • Bevestig de wijzigingen met een klik op OK (5).

Woorden In Kleur 3

Klaar. Voortaan zal Word het door u opgegeven woord vervangen door het andere, .....in de door u gekozen kleur.

Succes.