We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.38 (4 Votes)

Excel IconMet Excel kan het gebeuren dat u decimalen moet afronden. In deze tip leggen we uit hoe u dat eenvoudig doet in een rij of kolom.

Als u vaak werkt met Excel, dan weet dat er bepaalde regels van toepassing zijn als u werkt met decimalen. Zo zal Excel bijvoorbeeld decimalen nooit afronden, TENZIJ ze worden behandeld als een munteenheid. Kortom, als u aan de slag bent met een Excel-document, en u wil decimalen afronden van een cel, rij of kolom, dan is er een vrij eenvoudige manier om dat te doen.

Excel: Hoe decimalen afronden in een rij of kolom?

Om te beginnen opent u het Excel-bestand waarvan u de waarden in een cel, rij of kolom wil afronden.

  • Selecteer vervolgens de cel, rij of kolom.
  • Onder het tabblad Start, gaat u naar sectie getal in het lint. Hier vindt u 2 knoppen naast elkaar (zie schermafdruk).
  • Het pijltje naar links, doet het aantal decimalen dat getoond wordt, toenemen in de geselecteerde cel, rij of kolom.
  • Het pijltje naar rechts is dat wat u nodig hebt. Door er op te klikken wordt het aantal decimalen met 1 gereduceerd en voorgaande cijfer afgrond. Telkens u er op klikt, wordt een decimaal met 1 vermindert, en het voorgaande cijfer afgerond.

Afronden Decimalen Excel

  • Na 2 klikken op het pijltje naar rechts, ziet de kolom er zo uit (we hebben de afgronde waarden met geel gemarkeerd zodat u het verschil snel opmerkt):

Afronden Decimalen2 Excel

Indien u veel data moet afronden, kan u net zoals in ons voorbeeld, meteen een hele rij of kolom selecteren.

Succes!