We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Word IconGebruikt u een zelf ontworpen of niet courant lettertype voor uw Word-documenten? Dan kan u ze insluiten zodat iedereen er van kan genieten als u het gaat verzenden.

Mogelijk gebruikt u een zelf ontworpen, of niet courant lettertype in uw Word-documenten. Fijn, want dat maakt je documenten uniek, maar bedenk wel dat niet iedereen datzelfde lettertype geïnstalleerd heeft. Gevolg is natuurlijk dat, als u besluit om het Word-document te verzenden naar anderen, deze het door u gebruikte lettertype niet zien. Word heeft daar echter wel een oplossing voor. U kan namelijk lettertypes insluiten (embedded) voor het verzenden.

Word: Lettertypes insluiten voor verzenden

  • Open de opties voor Word via: Bestand > Opties.

Opties Word Openen

  • Selecteer Opslaan in de linker kolom.
  • Onder, Kwaliteit behouden bij het delen van dit document, Plaatst u een vinkje bij: Lettertypen in het bestand insluiten.

Lettertype Insluiten Word

  • Als u de bestandsgrootte onder controle wil houden, kan u eventueel de opties, Alleen in het document gebruikte tekens insluiten (beste optie om bestandsgrootte te verkleinen) en Geen algemene lettertypen insluiten, aanvinken.
  • Bevestig met OK.

Klaar!