We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Word IconMet Word kan u woorden, zinnen, of zelfs hele alinea’s, slepen om te verplaatsen (neerzetten), net zoals dat kan met bestanden in Windows Verkenner.

Zoals wel vaker, heb je voor- en tegenstanders van het de slepen en verplaatsen met Word. Tot welke categorie u ook behoort, wij vertellen graag hoe u deze functie kan activeren of deactiveren. En voor de leken vertellen we er maar ineens bij hoe dat slepen en verplaatsen precies werkt.

Zoals vertelt in de inleiding kan u met Word, woorden, zinnen, en alinea's slepen en verplaatsen naar een andere positie, elders in het document. Het enige wat u moet doen is het stukje tekst (of woord) selecteren, de linkermuisknop ingedrukt houden, en een sleepbeweging maken naar de gewenste positie.

Word: Hoe woorden, zinnen en alinea's slepen om te verplaatsen?

Voor:

Slepen En Verplaatsen Word

Na:

Slepen En Verplaatsen2 Word

Of u nu voor- of tegenstander bent van het slepen en verplaatsen (neerzetten), u kan deze functie in- of uitschakelen.

Word: Slepen en neerzetten

  • Open de Opties voor Word. Dat kan via: Bestand > Opties.

Opties Word Openen

  • Selecteer aan de linkerzijde: Geavanceerd.
  • In het rechter gedeelte, onder Opties voor bewerken, kan u de functie Slepen en neerzetten van tekst toestaan, aan- of uit vinken.

Slepen En Verplaatsen3 Word

Bevestig met OK.