We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Word IconGenummerde lijsten worden automatisch uitgelijnd in Word, maar als het aantal tekens van de nummering toeneemt, wordt het mooi uitlijnen een ander verhaal.

Als u genummerde lijsten maakt in Word, worden die doorgaans automatisch uitgelijnd. Maar wat als een lijst zodanig lang wordt waardoor u getallen gebruikt met 3 tekens of meer? Inderdaad! Dan zijn de lijsten niet netjes meer uitgelijnd naar rechts. Zelfs bij de vooraf gedefinieerde opmaaklijsten van Word, vindt u geen oplossing. Wel dan bedenkt u er zelf wel één, met onze hulp.

Word: Beter uitlijnen van genummerde lijsten

Om te verduidelijken waarover deze tip precies handelt, plaatsen we een schermafdruk ter verduidelijking.

Lijsten Beter Nummeren Word

Let u vooral op de verspringing tussen 9 en 10. Om dat op te lossen, doet u het volgende:
  • Selecteer de lijst.
  • Klik in het lint op: Nummering > Nieuwe nummeropmaak definiëren.
Nummeropmaak Definieren Word

Zoals u ziet in bovenstaand schermafdruk voorziet Word al enkele vooraf gedefinieerde opmaken, helaas is er geen opmaak voorzien waarbij u de genummerde lijsten naar rechts kan uitlijnen. Dit kan u aanpassen in het dialoogvenster dat volgt.

  • Selecteer Rechts onder Uitlijnen.
Nummeropmaak Definieren2 Word
  • Bevestig met OK.

Ziehier het resultaat. Vergelijkt u zelf met de schermafdruk helemaal bovenaan.

Lijsten Beter Nummeren2 Word
Succes!