We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Excel IconMet Excel kan u perfect een volledige grafiek in één cel plaatsen waarmee u meteen en grafisch overzicht krijgt van de geselecteerde data. Deze tip legt uit hoe.

In Excel 2010 werden de zogenaamde Sparklines geïntroduceerd. Sparklines is een krachtige en gebruiksvriendelijke functie waarbij u eenvoudig een grafisch overzicht kan zien van de geselecteerde data … in 1 cel!

Excel: Sparklines, een volledige grafiek in 1 cel

In ons voorbeeld willen we een grafisch overzicht onderaan van elke kolom. Dit is hoe wij dat klaarspeelde.

  •  Selecteer het tabblad Invoegen en klik op Sparklines.
  • In het lint klikt u op Sparklines en kies een grafiek (lijn, kolom of winst/verlies).

Sparklines Excel

Van zodra u een grafiek kiest, opent er een nieuw dialoogvenster.

  • In het bovenste gedeelte vult u het gegevensbereik in. Het gegevensbereik wordt in principe automatisch ingevuld als u de cellen op voorhand selecteert.
  • Het locatiebereik moet u wel nog invullen. Indien u de grafieken in de geselecteerde cellen wenst, vult u dezelfde waarden in als bij het gegevensbereik.

Sparklines2 Excel

  • Wenst u het locatiebereik elders in een cel weer te geven, selecteer dan de gewenste cel(len). Het locatiebereik wordt automatisch ingevuld.

Sparklines3 Excel

  • Bevestig met OK.

De grafiek wordt netjes getoond in 1 cel.

Sparklines4 Excel

Succes!