We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.17 (3 Votes)

Word IconMet Word zijn er wel meerdere manieren mogelijk om paragrafen of zinnen te benadrukken. Een leuke manier om dat te doen is onder andere het tekstvak.

Het voordeel bij het gebruik van een een tekstvak is, dat u het overal in een document kan plaatsen. Bovendien kan u met een eenvoudige sleepbeweging de geselecteerde tekst er naartoe slepen. (Via de rechtermuisknop > Kopiƫren functie kan uiteraard ook).

Word: Tekstvak invoegen en bewerken

  • Een tekstvak plaatsen kan via het Tabblad Invoegen.
  • Klik op Tekstvak en kies een tekstvak naar keuze.
Tekstvak Invoegen1

Indien u dat wenst kan u een tekstvak vullen op verschillende manieren.

  • Zo kan u uw eigen commentaar typen, of een stukje tekst selecteren en via de rechtermuisknop > KopiĆ«ren > Plakken (In tekstvak).
Tekstvak3

Alsof dat nog niet voldoende is, kunt u zelfs afbeeldingen in het tekstvak plaatsen.

  • Plaats de muiscursor in het tekstvak en ga bovenaan in het menu naar Invoegen > Afbeelding.
  • Navigeer in het Windows Verkenner naar de gewenste afbeelding en dubbelklik er op.
Tekstvak4
  • Wilt u het tekstvak op een andere positie plaatsen, selecteert u het tekstvak en plaats de muiscursor op de rand ervan tot de cursor verandert in de vorm van kruisende pijltjes. Houdt de linkermuisknop ingedrukt en sleep het tekstvak naar de gewenste positie.

Van zodra u het tekstvak selecteert, wordt er een extra menu weergegeven: Hulpmiddelen voor tekstvakken (Hulpmiddelen voor tekenen)

  • Als u er op klikt, worden er talloze opties voor tekstvakken bereikbaar in de werkbalk snelle toegang. Of wat dacht u van 3D en schaduw effecten, kleur wijzigen en meer van dat fraais?

Tekstvak Invoegen2