Preferences IconMet Windows kan u de geschiedenis van het Autoaanvullen wissen. Wat is Autoaanvullen? Hoe wis ik de geschiedenis er van?

Autoaanvullen is de functie in Windows dat ervoor zorgt dat, als u bijvoorbeeld een webadres in de adresbalk van de browser typt, er een lijst met eerder bezochte websites verschijnt. Autoaanvullen bewaart dus gegevens . Die gegevens kan u eenvoudig wissen. Deze tip legt uit hoe u dat doet.

Veel computergebruikers verwarren Autoaanvullen met internetgeschiedenis. Voor een deel klopt dit wel, want als u de internetgeschiedenis wist zullen eerder getypte url’s ook verdwijnen. Maar Autoaanvullen doet veel meer dan dat. Zo onthoudt Autoaanvullen niet enkel gegevens van webadressen, maar ook van formulieren, gebruikersnamen en wachtwoorden. Deze tip legt haarfijn uit, hoe u Autoaanvullen volledig kan aanpassen en of de geschiedenis ervan kan wissen.

Hoe Autoaanvullen (geschiedenis) wissen met Windows?

  • Open het Configuratiescherm.

Config Scherm Openen 10

  • In het Configuratiescherm (klassieke/pictogram weergave) opent u Internetopties.

Internetopties Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt selecteert u het tabblad Inhoud.
  • Klik op de knop Instellingen in het kaderstuk Automatisch aanvullen.

Automatisch Aanvullen 1

Bij het venster dat volgt, kan u dan perfect aangeven wat Autoaanvullen mag onthouden en wat niet. Dit doet u door de opties aan/uit te vinken.

  • De geschiedenis van het Autoaanvullen wissen doet u door op de gelijknamige knop te klikken.

Automatisch Aanvullen 2

  • Bevestig met OK.

Succes!