We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Regedit IconWist u dat u Windows zodanig kan instellen dat gebruikers hun gebruikersnaam moeten invullen bij het aanmelden in het welkomstvenster? deze tip legt uit hoe u dat doet.

Bij Windows moet u op de gebruikersnaam klikken (en eventueel wachtwoord invullen) in het welkomstvenster voor het aanmelden. Bij standaardinstellingen is elke gebruikersnaam zichtbaar, maar mits een kleine ingreep in het register, worden gebruikersnamen verbogen, waardoor gebruikers genoodzaakt worden om de gebruikersnaam in te typen. Voor de veiligheid aan een computer is dat alvast een goede zaak.

Gebruikersnaam verplicht invullen bij het aanmelden:

  • Om dit te doen opent u het register. Dit kan door regedit te typen als zoekopdracht in het menu Start of metro-startscherm, gevolgd door een druk op Enter
  • In het register navigeert u naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System.
  • In het rechterdeel dubbelklikt u op dontdisplaylastusername
  • Wijzig de waardegegevens van 0 naar 1.
Gebruikersnaam Aanmelden1
  • Bevestig met OK.
  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten.

Als u de volgende keer de computer herstart, zullen al de gebruikersnamen verborgen zijn in het welkomstvenster. Elke gebruiker zal zowel de gebruikersnaam als het bijhorend wachtwoord moeten intypen.