We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Notification IconHet beveiligingscentrum in Vista zal tekstballonnetjes met waarschuwingen op het scherm toveren, vooral als u beveiligingssoftware van derden gebruikt. Gelukkig kan u dit gedrag van het beveiligingscentrum wijzigen.

 

Als u een Firewall gebruikt die niet gekend is door Windows Vista zal er om de haverklap een tekstballonnetje verschijnen met de melding dat uw computer een mogelijk beveiligingsrisico loopt. Idem dito voor een virusscanner. Misschien hebt u zelfs het UAC uitgeschakeld. Ook dan valt u in de prijzen, Windows zal u dan eveneens irriteren met een gelijkaardig tekstballonnetje. Wilt u er vanaf, kunt u dat doen door enkele instellingen te wijzigen in het beveiligingscentrum.

Waarschuwingen beveiligingscentrum wijzigen (Vista):

  • Open het Configuratiescherm ( Start > Configuratiescherm).
  • In het Configuratiescherm dubbelklikt u op Beveiligingscentrum.

Securityallerts2

  • In het dialoogvenster dat volgt klikt u aan de linkerzijde op: Waarschuwingen van Beveiligingscentrum wijzigen.

Securityallerts3

In het volgende dialoogvenster kan u de nodige aanpassingen verrichten. Zo is het mogelijk om te kiezen om wel een pictogram, maar geen tekstballonnetje te tonen als er zich een veiligheidsprobleem zou voordoen.

  • Wilt u helemaal geen waarschuwingen meer klikt u op: Geen meldingen weergeven en het pictogram niet weergeven (niet aanbevolen).

Securityallerts4