We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Account IconBent u nieuwsgierig wat het UAC (gebruikersaccountbeheer) precies is, en hoe u de instellingen aanpast? Lees er alles over in deze tip.

Het UAC (gebruikersaccountbeheer) is verantwoordelijk voor de meldingen van zodra u apps (software) installeert of instellingen van Windows wijzigt. Mensen die Vista gebruikte (of gebruiken) weten er dat bij de minste muisklik naar uw toestemming gevraagd wordt. Bij recente versies van Windows is het gebruikersaccountbeheer nog steeds aanwezig, alleen houdt het zich wat meer op de achtergrond en kan u de instellingen makkelijker aanpassen.

Het UAC werd door Microsoft geïntroduceerd nadat bleek dat veel problemen met Windows ontstonden nadat er programmatuur geïnstalleerd werd zonder medeweten van gebruikers.

Instellingen gebruikersaccountbeheer aanpassen.

  • Klik op Start en typ uac als zoekopdracht in het menu Start (Windows 8 gebruikers typen uac in het metro-startscherm) en klikken op Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen.
  • In het dialoogvenster dat volgt, hoeft u enkel maar de schuifregelaar te verplaatsen naar de gewenste instelling.

Het spreekt dat u best even de informatie leest dat verschijnt als u de schuifregelaar verplaatst.

Uac2

  • Bevestig de wijziging met een klik op OK.
  • Herstart de computer.