We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Preferences IconBent u met veel programma’s gelijktijdig aan de slag en is de ruimte van de taakbalk wat krap bemeten? Dan kan u kleinere pictogrammen gebruiken in de taakbalk. Staat de taakbalk in de weg? Dan kan u de taakbalk automatisch laten verbergen. 2 tips in één.

De taakbalk (onderaan) in Windows heeft een kleine metamorfose ondergaan ten opzichte van de vorige Windows versies. De nieuwe taakbalk werkt als een ‘dock’ (zoals u dat misschien kent van Apple computers) wat maakt dat de taakbalk een uitstekend instrument geworden is voor het herbergen van pictogrammen naar programma’s dat u vaak gebruikt. Natuurlijk heeft de taakbalk ook zo zijn beperkingen. Zo kan u er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal koppelingen (pictogrammen) in kwijt en soms staat het ding gewoon in de weg als u de volledige schermgrootte wil benutten. Gelukkig bestaat er voor beide ‘euvels’ wel een oplossing.

De Taakbalk: Kleine pictogrammen of verbergen?

  • Klik met rechts op de taakbalk (lege plaats) en kies in het menu voor Eigenschappen.
  • In het dialoogvenster dat volgt, plaats u vervolgens een vinkje bij:
    • Windows7: Kleine pictogrammen gebruiken.
    • Windows8: Kleine taakbalkknoppen gebruiken.

Taakbalk2

Zoals u kan zien in onderstaande schermafdruk, hebt u nu veel meer ruimte in de taakbalk om extra pictogrammen toe te voegen.

Taakbalk3

  • Bent u van mening dat de taakbalk maar al te vaak ‘in de weg’ staat? Plaat dan een vinkje bij: Taakbalk automatisch verbergen.

Taakbalk4

  • Als u deze optie activeert, zal de taakbalk ‘verdwijnen’ onder de rand van het scherm. Als u er met de muisaanwijzer naartoe gaat, zal de taakbalk weer zichtbaar worden. Met andere woorden, de taakbalk is enkel zichtbaar als u hem nodig hebt.