We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

My Documents IconU kan Windows Verkenner zodanig instellen dat het gedeelte aan de linkerzijde zal uitvouwen naar de map waarin u zich bevindt aan de rechterzijde van Windows Verkenner.

Als u regelmatig ronddwaalt in Windows Verkenner weet u dat het dialoogvenster uit 2 delen bestaat. Aan de linkerzijde vindt u de zogenaamde bibliotheek (snel toegankelijke mappen) en de partities of mappen. Aan de rechterzijde verschijnt dan weer de inhoud van wat u aan de linkerzijde selecteert. Als u de gewoonte hebt om in het rechter gedeelte te klikken op zoek naar een bestand, zult u merken dat er in het linker gedeelte weinig gebeurd. Met andere woorden, als u wat dieper snuffelt via het rechter gedeelte van het dialoogvenster in Windows Verkenner, raakt u snel het overzicht kwijt van waar u nu precies bent. Nu kan het kruimelspoor in de adresbalk wel helpen, maar als u onderstaande tip toepast wordt het zowaar nog eenvoudiger.

Mits het aanvinken van een optie, kunt u er namelijk voor zorgen dat het linker gedeelte van het Windows Verkenner dialoogvenster automatisch uitvouwt tot de huidige map waarop u klikt in het rechter gedeelte.

Uitvouwen tot huidige map in Windows Verkenner:

  • Om dit te doen opent u Windows Verkenner (Windows-toets + E).
  • Klik vervolgens op Extra > Mapopties.
    • Windows 8 gebruikers selecteren eerst het tabblad Beeld en klikken vervolgens in het lint op Opties (uiterst rechts) om de mapopties te bereiken.

Slimmer Navigeren1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Algemeen.
  • Plaatst een vinkje bij: Automatisch uitvouwen tot huidige map.

Slimmer Navigeren2

Klik nu maar lustig in het rond in het rechter gedeelte van Windows Verkenner, u zult merken dat de boomstructuur aan de linkerzijde gewillig ‘volgt’.
Een ingewikkelde uitleg voor een eenvoudige tip. Als u het nog niet goed begrijpt is dat helemaal niet zo erg.  Experimenteert u maar met de optie in en uit gevinkt en u zult er snel achter komen wat we bedoelen.