Preferences IconAls het Configuratiescherm (icoontje) wil vastmaken aan de taakbalk zal u merken dat het niet op de reguliere manier lukt. Mits het toepassen van deze tip lukt het wel.

Dat u in de Taakbalk van Windows zowat alles kwijt kan hebt u misschien al zelf ondervonden. Nu ja, alles is misschien wat overdreven want soms kan het enkel via een kleine omweg. Als u het Configuratiescherm wil vastmaken aan de Taakbalk botst u op zo een probleem. Als u via Start naar het Configuratiescherm icoontje navigeert zult u merken dat, als u er met rechts op klikt, u nergens de optie ‘Aan de taakbalk vastmaken’, ziet. Is het dan niet mogelijk om het Configuratiescherm vast te maken aan de Taakbalk? Natuurlijk wel.

Configuratiescherm vastmaken aan taakbalk (Windows7-8):

  • Als u via Start naar het Configuratiescherm navigeert, zult u merken dat, als u er met rechts op klikt u nergens de optie ‘Aan taakbalk vastmaken’ vindt. Zelfs het icoontje slepen naar de Taakbalk lukt niet.

Config Taakbalk W7

  • Het vreemde is dat, van zodra u het Configuratiescherm opent, het icoontje verschijnt in de Taakbalk. Als u er dan met rechts op klikt, kunt u het Configuratiescherm wel vastmaken aan de Taakbalk.

Config Taakbalk W7a

Windows8 en 10 gebruikers hebben het iets makkelijk.

  • Typ Configuratiescherm in het metro-startscherm of het menu Start..
  • Klik met rechts op: Configuratiescherm.
  • Klik op: Vastmaken aan Taakbalk.

Config Taakbalk 1

  • Voortaan is het Configuratiescherm wel bereikbaar via de Taakbalk.

Succes!