We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Preferences IconAls het Configuratiescherm (icoontje) wil vastmaken aan de taakbalk zal u merken dat het niet op de reguliere manier lukt. Mits het toepassen van deze tip lukt het wel.

Dat u in de Taakbalk van Windows zowat alles kwijt kan hebt u misschien al zelf ondervonden. Nu ja, alles is misschien wat overdreven want soms kan het enkel via een kleine omweg. Als u het Configuratiescherm wil vastmaken aan de Taakbalk botst u op zo een probleem. Als u via Start naar het Configuratiescherm icoontje navigeert zult u merken dat, als u er met rechts op klikt, u nergens de optie ‘Aan de taakbalk vastmaken’, ziet. Is het dan niet mogelijk om het Configuratiescherm vast te maken aan de Taakbalk? Natuurlijk wel.

Configuratiescherm vastmaken aan taakbalk (Windows7-8):

  • Als u via Start naar het Configuratiescherm navigeert, zult u merken dat, als u er met rechts op klikt u nergens de optie ‘Aan taakbalk vastmaken’ vindt. Zelfs het icoontje slepen naar de Taakbalk lukt niet.

Configuratie Taakbalk1

  • Het vreemde is dat, van zodra u het Configuratiescherm opent, het icoontje verschijnt in de Taakbalk. Als u er dan met rechts op klikt, kunt u het Configuratiescherm wel vastmaken aan de Taakbalk.

Configuratie Taakbalk2

Windows 8 gebruikers hebben het iets makkelijk.

  • Typ Configuratiescherm in het metro-startscherm.
  • Klik met rechts op: Configuratiescherm.
  • Klik op: Vastmaken aan Taakbalk.

Config Taakbalk1

  • Voortaan is het Configuratiescherm wel bereikbaar via de Taakbalk.

Configuratie Taakbalk3