We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Speaker IconMet Windows kan u perfect geluiden automatisch dempen als u communicatie voert via Skype, Messenger of andere chatprogramma's. Hoe? Dat leest u hier.

Mogelijk gebruikt u communicatiemiddelen aan de computer, zoals ze dat zo mooi noemen in het jargon. Voor de slechte verstaander, mogelijk ‘lult’ u al eens via Skype, Messenger of een andere software waarmee u een microfoon en een set luidsprekers nodig hebt. Fijn dat u dat doet, maar als u intussen ook nog tijd hebt om met nuttige zaken bezig te zijn aan de pc, zoals muziek luisteren of Windows in de soep draaien, zal u wel gemerkt hebben dat de achtergrondgeluiden (muziek, Windows dingeling) knap vervelend kunnen zijn. Toch hoeft u niet te wanhopen want in Windows kan u perfect deze geluiden automatisch dempen van zodra u ‘belangrijke zaken’ aan het vertellen bent.

Geluiden dempen tijdens communicatie aan computer:

  • Klik met rechts op het luidspreker icoontje klikken in het systeemvak.
  • In het menu dat opent kiest u voor Geluiden.

Geluid Dempen1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Communicatie.
  • Plaats vervolgens een bolletje bij: Alle andere geluiden dempen (of een andere optie naar persoonlijke voorkeur).

Geluid Dempen2

  • Klaar! Voortaan kunt u in alle rust ‘communiceren’.