We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

My Documents IconHoe kan u Windows Verkenner openen met een andere map dan de standaardmap? Wel, dat leggen we even uit in onderstaande tip.

Windows Verkenner openen met andere map:

  • Klik met rechts op het Verkenner icoon in de taakbalk.
  • Klik opnieuw met rechts op Windows Verkenner om daarna te kiezen voor Eigenschappen.
    • Windows 8 gebruikers navigeren uiteraard eerst naar het klassieke Bureaublad.

Verkenneranderemapopenen1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het het tabblad Snelkoppeling.
  • Naast Doel past u dan de locatie aan.

Wilt u bijvoorbeeld de map muziek op de D-schijf instellen, ziet de regel er als volgt uit: %windir%\explorer.exe D:\muziek

Verkenneranderemapopenen2

  • Bevestig met OK.

Als u voortaan klikt op het Verkenner icoon in de taakbalk zal Windows Verkenner openen met de door u aangegeven map.

Nu kunnen we ons voorstellen dat er computergebruikers zijn die graag Windows Verkenner willen openen met (Deze) Computer.

  • Volg de stappen zoals hierboven beschreven maar plaats onderstaande code naast Doel: %windir%\explorer.exe /n,/e,/select,c:\

Opmerking: Windows 8.1 gebruikers moeten even aandachtig zijn. Als u gekozen hebt om de bibliotheken weer te geven in Windows Verkenner, kan u NIKS invullen naast het doel. De Bibliotheken verbergen kan door in Windows Verkenner het tabblad Beeld te selecteren. In het lint klikt u op de knop Navigatievenster > Haal vinkje weg bij: Bibliotheken weergeven.