We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Kladblok IconWordpad onderging een heuse opknapbeurt. Zo werd er een lint toegevoegd en werden de opties uitgebreid zoals het invoegen van afbeeldingen.

Wordpad werd in het verleden stiefmoederlijk behandeld door Microsoft, maar met de komst van Windows7 is daar eindelijk verandering in gekomen. Wordpad kreeg een heuse opknapbeurt en de mogelijkheden werden uitgebreid. Zo is er niet enkel een lint toegevoegd zoals u dat kent uit Office 2007 en 2010-2013, maar ook nieuw is de mogelijkheid om afbeeldingen in te voegen.

Wordpad: Afbeeldingen invoegen

  • Wordpad openen kan door wordpadte typen als zoekopdracht in het menu Start of metro-startscherm, gevolgd door een druk op Enter.

Van zodra Wordpad opent, kan u aan de slag.

  • Klik in het lint op de knop: Afbeelding > afbeelding.

Afbeelding In Wordpad2

  • In het Windows Verkenner venster dat opent navigeert u naar de foto of afbeelding dat u wenst in te voegen.
  • Selecteer en klik op: Openen.

Afbeelding In Wordpad3

  • Desgewenst kan u nog de afmetingen van de afbeelding aanpassen door in het lint op Afbeelding  > Formaat van afbeelding wijzigente klikken.

Afbeelding In Wordpad4

  • In het venster dat volgt hoeft u enkel maar de percentages aan te passen.

Afbeelding In Wordpad5