We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Zoeken IconBent u op zoek naar een bestand op de computer maar herinnert u zich de volledige naam niet meer? Dan kan u zoeken met hulp van een Wildcard.

Beginnen zoeken naar een bestand waarvan u zich de naam niet meer herinnert? Onbegonnen werk, inderdaad. Maar, misschien hebt u geluk, en herinnert u zich wel nog een klein gedeelte van de bestandsnaam. Wel, dat is nu precies de situatie waarbij deze tip van pas komt. U kan namelijk het ‘vergeten’ gedeelte van een bestandsnaam vervangen door een Wild card.

Wat is een Wildcard?

In een Windows omgeving wordt een Wild card weergegeven met het asterix-teken (*). Een Wild card is eigenlijk een vrijkaart waarmee u aangeeft aan Windows dat het de rest zelf mag aanvullen als u bijvoorbeeld een zoekterm opgeeft.

Wildcard in de praktijk.

  • Wilt u  zoeken  naar een bestand en herinnert u zich slechts een gedeelte van de bestandsnaam, kunt u het vergeten gedeelte vervangen door een Wildcard (*)

Zoekenmetwildcard0

U kan zelfs de zoekopdracht verfijnen door de extensie er aan toe te voegen.

  • Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een Word document waarvan u zich enkel het gedeelte win herinnerd kunt u win*.doc invullen als zoekterm.

Zoekenmetwildcard1

Het spreekt dat, des te minder u zich herinnert van de bestandsnaam, het aantal zoekresultaten zal toenemen, maar het is in elk geval beter dan de hele computer binnenste buiten te keren.