zaterdag, september 23, 2023

Regedit IconWist u dat u met een registerhack de machtiging of beheer van mappen kan overnemen via het contextmenu (rechts klikken)? De ideale oplossing voor de melding: U bent niet gemachtigd om ... .

Als u met Windows XP inlogt als administrator kunt u zowat alles doen wat u wilt. Met Windows Vista en Windows 7 en 8 ligt dat enigszins anders. Als u met laatstgenoemde besturingssystemen inlogt als administrator, hebt u nog altijd niet alle rechten of machtigingen. Zo kan het gebeuren dat als u bepaalde mappen wil openen u getrakteerd wordt op de melding: U ben niet gemachtigd om ... . Nu beschikken recente versies van Windows wel over functionaliteit waarmee het beheer of machtigingen van mappen kan overnemen, maar geloof ons vrij, u bent daar even zoet mee. Het overnemen van het beheer of machtigingen is niet altijd even simpel, laat staan snel.  Op het Internet circuleert al een tijdje een zogenaamde register hack (register bestandjes) waarmee u het beheer of machtigingen van een map kan overnemen met een simpele klik via het contextmenu (rechtsklik-menu). Wij zijn niet de auteur (maker) van deze register bestandjes, maar we hebben ze wel vertaald naar het Nederlands voor u.

Beheer of machtiging van mappen overnemen via het contextmenu:

Om het beheer of machtiging van een map eenvoudig over te nemen, volstaat het om het bestand (zie verder) te downloaden. De download is een .zip bestand en bevat 2 .reg bestanden, Installeer beheer overnemen en Verwijder beheer overnemen. Uitpakken naar een locatie naar keuze en dubbelklik op Installeer Beheer overnemen om het uit te voeren. Er verschijnt een waarschuwing (zie schermafdruk) maar die mag u negeren mits een klik op Ja (we hebben het getest).

Beheer Overnemen1

U hoeft de computer niet te herstarten. Nadat u het register bestand hebt uitgevoerd kunt u het beheer van een map eenvoudig overnemen via het contextmenu (zie schermafdruk).

Beheer Overnemen2

Zo simpel kan het zijn. Wilt u deze functionaliteit weer verwijderen, volstaat het om te dubbelklikken op Verwijder Beheer overnemen.

Download Beheer-overnemen.zip

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...