FIX ITAls onervaren Windows-gebruiker is het niet altijd evident om de optimale beveiligingsinstellingen te kiezen. Voor hen heeft Microsoft een nieuwe toevoeging aan het Fix-It gamma gedaan, namelijk de Malware preventie probleemoplosser. Eu.. wat?

Zoals aangehaald is het voor onervaren Windows-gebruikers niet evident om de optimale beveiligingsinstellingen te kiezen. Zijn de Windows-updates ingeschakeld? Staan de instellingen van Windows Firewall correct? Dat en nog veel meer foute instellingen kunnen ervoor zorgen dat de computer blootgesteld wordt aan aanvallen van buitenaf. Dat is het nu net het punt waarbij de malware preventie-probleemoplosser van Microsoft te pas komt.

Microsoft Malware preventie-probleemoplosser

De malware preventie-probleemoplosser voert een serie tests uit op de PC en reikt de gebruikerautomatische of handmatig, een aantal oplossingen aan indien er beveiligingsproblemen of foute instellingen ontdekt werden tijdens de testfase.

Persoonlijk zou ik u aanraden om de handmatige test  te selecteren wanneer u de probleemoplosser uitvoert, Zo krijgt u tenminste een inzicht in de veranderingen die het programma anders automatisch zou hebben gedaan. De suggesties blijven hetzelfde, maar je weet tenminste wat er verandert. Bovendien kan u ingrijpen in het geval de detectie is uitgeschakeld.

Rest ons enkel nog te vertellen wat het malware preventie tooltje doet en waar u het kan vinden.

Het malware preventie gereedschap controleert:

  • Windows Firewall wordt ingeschakeld. Windows Firewall inschakelen helpt bij het beschermen van uw computer door communicatie tussen schadelijke software en uw PC te blokkeren.
  • Antivirussoftware: Controleert de status van uw antivirusprogramma. U wordt gevraagd uw antivirusprogramma bij te werken als het niet up-to-date is, of u wordt gevraagd de Real-time bescherming in te schakelen. Als er geen antivirusprogramma ge├»nstalleerd is, wordt Microsoft Security Essentials gebruikt en krijgt u meer informatie over andere beveiligings softwarepartners.
  • Schakelt de automatische updates in. Windows Update helpt uw computer up-to-date te houden, te beveiligen, en de prestaties te verbeteren door het automatisch downloaden en installeren van de nieuwste beveiligings- en functie-updates van Microsoft. Dit zorgt ervoor dat belangrijke en aanbevolen updates worden gedownload.
  • Pop-upblokkering: Pop-upblokkering inschakelen maakt het websurfen veiliger en helpt te voorkomen dat schadelijke of onveilige pop-ups  automatisch worden weergegeven.
  • Remote Registry: De Windows Remote Registry-service kan ervoor zorgen dat externe gebruikers wijzigingen aan de registerinstellingen aanbrengen op de computer. Als deze service wordt gestopt kan het register alleen door gebruikers op de computer zelf worden gewijzigd via het netwerk.
  • Internet Explorer: Het pakket meldt als u de nieuwste versie van Internet Explorer hebt ge├»nstalleerd. Het controleert  ook de huidige privacyinstellingen, zodat u veiliger kan surfen.
  • Het pakket verwijderd kwaadaardige bedreigingen uit het internet-cache en geschiedenis, om te voorkomen dat er toegang verkregen wordt tot uw computer terwijl u online bent.
  • Malware preventie kan de gebruikersaccountbeheer (UAC) toestemmingen wijzigen.
  • Proxy-instellingen: Als schadelijke software uw proxyinstellingen van het Internet heeft aangepast, is het moeilijk om online te geraken. Malware preventie-probleemoplosser zal uw instellingen opnieuw instellen, zodat u weer normaal op internet kunt surfen.

Waar vindt u het malware preventie-probleemoplosser? Hier!