We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Metro IconWindows8 kan u personaliseren. Zo kan u de kleuren van de metro-interface, en achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm aanpassen.

Windows8 personaliseren kan ook. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Windows7 zijn de opties 'gesplitst'. Zo kan u de kleuren van de metro-interface aanpassen en de achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm instellen. Het werkt dus afzonderlijk van de thema-instellingen van de klassieke gebruikersinterface dat u ziet verschijnen van zodra u op de Windowslogo-toets drukt. De kleuren van de metro-interface aanpassen en de achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm instellen leert u in deze tip.

Kleuren metro-interface en vergrendelingsscherm aanpassen (Windows8).

  • Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterkant (bovenhoek). In het menu (charmbar) dat verschijnt klikt u op: Start (zie schermafdruk).
  • Het metro-startscherm verschijnt.
  • Open de charmbar opnieuw en klik op: Instellingen

Account Wisselen Windows8 1

  • Er opent een nieuw menu. Klik op Aanpassen.

Startscherm Aanpassen

  • Selecteer een achtergrondafbeelding, achtergrondkleur en accentkleur.

Metro Aanpassen1

Opmerking: Indien u persoonlijke afbeelding prefereert, kan u altijd wisselen naar het klassieke Bureaublad. Klik met rechts ergens op een lege plaats in het Bureaublad en kies voor: Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.