Metro IconWindows8 kan u personaliseren. Zo kan u de kleuren van de metro-interface, en achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm aanpassen.

Windows8 personaliseren kan ook. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Windows7 zijn de opties 'gesplitst'. Zo kan u de kleuren van de metro-interface aanpassen en de achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm instellen. Het werkt dus afzonderlijk van de thema-instellingen van de klassieke gebruikersinterface dat u ziet verschijnen van zodra u op de Windowslogo-toets drukt. De kleuren van de metro-interface aanpassen en de achtergrondafbeelding van het vergrendelingsscherm instellen leert u in deze tip.

Kleuren metro-interface en vergrendelingsscherm aanpassen (Windows8).

  • Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterkant (bovenhoek). In het menu (charmbar) dat verschijnt klikt u op: Start (zie schermafdruk).
  • Het metro-startscherm verschijnt.
  • Open de charmbar opnieuw en klik op: Instellingen

Account Wisselen Windows8 1

  • Er opent een nieuw menu. Klik op Aanpassen.

Startscherm Aanpassen

  • Selecteer een achtergrondafbeelding, achtergrondkleur en accentkleur.

Metro Aanpassen1

Opmerking: Indien u persoonlijke afbeelding prefereert, kan u altijd wisselen naar het klassieke Bureaublad. Klik met rechts ergens op een lege plaats in het Bureaublad en kies voor: Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.