Windows8 IconWindows8 biedt u diverse methodes voor het aanmelden aan de computer. Eentje daarvan is het gebruik van een pincode. Hoe u een pincode instelt voor Windows8 leest u in deze tip.

Windows8 biedt u verschillende mogelijkheden om aan te melden aan een computer. Eerst en vooral is er natuurlijk je gebruikersnaam en wachtwoord van je Microsoft (of lokaal) account. Een andere manier wordt ook wel eens de grafische methode genoemd. Bij de grafische methode kiest u een afbeelding waarna u er enkele tekens (bewegingen) op maakt. Niet slecht, maar minder nuttig op computers zonder aanraaktechnologie. De laatste methode bestaat uit een pincode. Pincodes hebben het voordeel dat ze maar uit 4 tekens bestaan en dat ze doorgaan makkelijker onthouden worden. Kortom, hebt u last met het onthouden van wachtwoorden, kunt u misschien overwegen om een pincode in te stellen om u aan te melden aan de computer. Makkelijker te onthouden en minder tikwerk.

Aanmelden met pincode (Windows8)

  • Druk op de Windows-toets + I
  • Klik in de rechter benedenhoek op: Pc-instellingen wijzigen.

Resetten Windows8.1

  • Selecteer Accounts in de linker kolom.
  • Selecteer (links): Aanmeldopties.
  • In het rechtergedeelte klikt u op: Toevoegen (onder Pincode).

Pincode Win8b

  • Vervolgens wordt er gevraagd om uw huidige wachtwoord opnieuw in te geven. Doe dit en bevestig met OK.

Aanmelden Met Pincode2

  • Van zodra u uw huidige wachtwoord correct hebt ingevoerd, kunt u een pincode instellen.

Aanmelden Met Pincode3

  • Bevestig met een klik op Voltooien en u bent klaar.

Pincode voor het aanmelden vergeten?

Mocht u ooit de pincode voor het aanmelden bij Windows8 vergeten hoeft u niet te panikeren. U kan de pincode ten alle tijden verwijderen (via dezelfde weg) om weer over te schakelen naar het klassieke wachtwoord. Met andere woorden, de pincode is GEEN vervanging voor het wachtwoord, het is enkel een snellere en eenvoudigere manier voor het aanmelden zonder in te boeten aan veiligheid. Uw wachtwoord van uw Microsoft (of lokaal) account, kunt u dus beter onthouden.