Taakbeheer IconNiet alleen Windows Verkenner onderging een grondige facelift, ook het taakbeheer werd onder handen genomen in Windows8. Het mag gezegd, een verbetering.

We hebben eerder al verteld dat Windows8 zelden of nooit vastliep op onze computer. Gevolg is dat we eigenlijk nog niet geconfronteerd werden met het verbeterde taakbeheer. Op zich geen slechte zaak natuurlijk, maar het maakt wel dat we nu pas ontdekken dat het taakbeheer netjes in mekaar steekt ten opzichte van oudere versies.

Taakbeheer in Windows8

Taakbeheer openen kan op verschillende manieren, maar de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Esc lijkt ons alvast een leuke methode. Van zodra taakbeheer opent ziet u meteen een overzicht van het processor- en geheugebruik, samen met de schijf- en netwerkbelasting. Een lijst van alle geopende apps (en programma's) en hun verbruik, vervolledigt de rest.

Taakbeheer Windows8

Als u het tabblad prestaties selecteert krijgt u een mooi grafisch overzicht. Bijzonder nuttig aan de nieuwe interface is dan weer dat u meteen een goed beeld krijgt van welke apps of programma's het opstarten vertragen.

  • Selecteer het tabblad Opstarten en u kunt meteen de boosdoeners uitschakelen.

Taakbeheer Windows8 2

  • Ervaren gebruikers kunnen zonder meer terecht onder het tabblad Details en Services.
  • De upgrade van Taakbeheer in Windows8 kunnen we zeker smaken, helaas blijft het een feit dat u dit onderdeel meestal nodig hebt bij vastlopers.