We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Store IconProblemen met het installeren of updaten van de apps van en voor Windows8? Probeer eens het cache van de Windows Store te resetten.

Nieuw in Windows8 is dat u over de mogelijkheid beschikt om apps te downloaden en te installeren via de Windows Store. Helaas duiken er al een problemen op (of wat had u gedacht?). Soms kan het gebeuren dat de installatie van een app halverwege stopt, of dat u apps niet niet kan updaten, of er een foutmelding verschijnt. Eén van de zaken die u kan proberen als dat gebeurd is het cache van de Windows8 app store te resetten. Hoe u dat voor elkaar krijgt leggen we uit in deze tip.

Reset cache voor Windows Store (Windows8)

Om de cache van de Windows app store te resetten doet u het volgende.

  • Ga naar het startscherm met de metro interface.
  • Typ WSReset.exe

Cache Windows Store1

  • Klik met rechts op WSReset en vervolgens op Uitvoeren als administrator (onderaan in de balk - zie schermafdruk).

Cache Windows Store2

  • U krijgt de bevestiging dat het cache voor de Windows Store is opgeruimd.

Cache Windows Store3

  • Automatisch wordt de app store geopend. Nu kunt u opnieuw proberen de app(s) te downloaden en installeren. De kans dat het nu wel lukt is reëel.

Opmerking: Het opruimen van het cache van de Windows Store brengt geen wijzigingen aan, aan uw accountinstellingen, noch worden er geïnstalleerde apps verwijdert.