We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Ascii IconTover symbolen en letters in teksten die niet op het toetsenbord staan met ASCII CODES (American Standard Code for Information Interchange - Amerikaanse Standaard voor Uitwisseling van  Informatie).

Het gebeurd regelmatig dat u een tekst aan het typen bent en dat u zich de pleuris zoekt naar een symbool om in de tekst te plaatsen en laat dat teken nu net niet op uw toetsenbord staan. U kan dan kiezen om het te schrijven zoals bijvoorbeeld " kubieke meter". 

ASCII codes - een zeer handig hulpmiddel.

Of u gebruikt de ASCII code en u typt vlot " ". Straf ??? Nee simpel !!

  • Op deze website vindt u alle codes terug die u voor elke letter, symbool of teken kan gebruiken. Toch moeten we hierbij nog een kleine uitleg geven.

Ascii%20code%20tabel%20gebruiken

  • In de linkerkolom op deze website ziet u de getallen die we nodig hebben, indien u dit nummer gebruikt moet u steeds het getal nul ( 0 ) ervoor plaatsen.

Hoe werkt het?

  • Houd de ALT toets ingedrukt en typ vervolgens de nummers en het gewenste symbool , letter of teken verschijnt in uw tekst. Zoals in ons voorbeeld van kubieke meter ..

mKeys 148  +  Keys 0Keys 1Keys 7Keys 9 = ³ of   m³

§µ©©€š  ¡¡ Þ