We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

News App IconWindows8 gebruikers kennen ongetwijfeld de Nieuws App van het startscherm, maar wist u dat u nieuwsbronnen kan toevoegen en zelfs RSS feeds?

De nieuws app in Windows 8 kreeg nog niet zo lang geleden een update waardoor het mogelijk werd om RSS feeds toe te voegen. U kan dus onbeperkt nieuwsbronnen toevoegen, en dat maakt de nieuws app en bijhorende live tile al een stuk interessanter. Hoe? dat leest u hier.

Nieuwsbronnen toevoegen aan de Metro Nieuws App (Windows8)

  • Om nieuwsbronnen toe te voegen aan de nieuws app in Windows8, doet u het volgende:
  • Open de nieuws app via het startscherm.

Nieuwsapp1

  • Van zodra de nieuws app opent, scrolt u met het muiswieltje (zijdelings) tot u de knop Bronnen (met + teken) ziet staan. Klik (of druk) op het + teken

Nieuwsapp2

  • Bij de volgende stap kunt u aan de slag. De app werkt via Bing. Bing doet u al een aantal suggesties afhankelijk van uw locatie zoals u in onderstaand schermafdruk kan zien. Om een nieuwsbron toe te voegen volstaat het om op het + teken te klikken.
  • Maar, en dat is nieuw, u kan ook eender welke RSS feed toevoegen aan de applicatie. Het enige wat u moet kennen is natuurlijk de RSS URL. Op (bijna) elke website vindt u wel een RSS icoontje. Als u op dat RSS icoontje klikt, hebt u de URL naar de feed (adresbalk). Het enige wat u dan nog moet doen is de URL kopiĆ«ren in de nieuws app van Windows8.

Nieuwsapp3

  • Klik op het + teken op de feed toe te voegen aan de applicatie.

Succes.