Computer IconIn bepaalde situaties kan het handig zijn om de modelnaam en serienummer van uw computer te achterhalen. Vraag is natuurlijk, hoe kan ik dat vinden?

In normale omstandigheden vindt u de modelnaam en serienummer van uw computer terug op de stickertjes die aangebracht werden op de computer zelf. In sommige gevallen kan een factuur soelaas brengen, maar wij weten net zo goed als u dat het in de praktijk soms anders loopt. De stickertjes zijn onleesbaar geworden en de factuur is waarschijnlijk op vakantie naar de Costa Brava. Kortom, u hebt deze gegevens nodig om welke redenen dan ook, maar stickertjes en papieren weigeren elke medewerking. Wat nu? Simpel, het enige wat u nodig hebt is Opdrachtprompt.

Hoe uw computer modelnaam en serienummer vinden?

  • Om de modelnaam van jouw computer te achterhalen volstaat het om Opdrachtprompt te openen.
  • Eenmaal dat gebeurd is typt u het volgende commando: wmic csproduct get name. Druk op Enter en als alles goed is wordt de modelnaam getoond.

Type En Serienummer Compute

Serienummer van computer achterhalen.

  • Om de serienummer van je computer te achterhalen doet u in principe net hetzelfde als bij de modelnaam, alleen dat u in dit geval het commando wmic bios get serialnumber gebruikt (zie schermadruk hierboven).

Hopelijk werkt het voor jullie ook.