Windows8 IconEén van de nieuwigheidjes in Windows 8.1 is de mogelijkheid om meteen bij het opstarten (of aanmelden) naar het bureaublad te gaan. Hoe u dat voor elkaar krijgt leest u in deze tip.

Een belangrijk punt van kritiek door Windows 8 gebruikers was het feit dat men de mogelijkheid onthouden werd om meteen op te starten naar het bureaublad. Nu kon dit wel verwezenlijkt worden, maar dan moest men allerlei trucjes uithalen. Gebruikers waren van mening dat Microsoft dit zelf maar moest oplossen. Zo gezegd, zo gedaan! In Windows 8.1 werd de functie, waarbij men meteen kan opstarten naar het klassieke bureaublad, geïntegreerd.

Dat Microsoft deze mogelijkheid toevoegt is leuk natuurlijk, maar daarmee weet u nog niet hoe u dat moet instellen. Wel daarvoor hebt u PCLeek!

Opstarten naar het (klassiek) Bureaublad (Windows 8.1)

Om meteen op te starten naar het bureaublad in Windows 8.1 doet u het volgende:

  • Na het opstarten van de computer opent u het bureaublad, dit kan bijvoorbeeld met de sneltoetsen Windowslogo-toets + D.
  • Klik met rechts op de taakbalk en kies voor Eigenschappen.

Bureaublad Bij Opstarten W8

  • Bij het dialoogvenster dat opent, selecteert u het tabblad navigatie.
  • Plaats vervolgens een vinkje bij: Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op het scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar start.

Bureaublad Bij Opstart W8.1

Extra tip: Wenst u hetzelfde bureaublad op het startscherm als op de desktop? Plaats dan eveneens een vinkje bij: Mijn bureaubladachtergrond op het startscherm weergeven.

  • Bevestigen doet u zoals altijd met een klik op OK.

Klaar! Voortaan kan u opstarten naar het (klassieke) bureaublad van Windows 8.1.