We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Sleep IconVindt u het vervelend dat u telkens uw wachtwoord moet invullen telkens u de computer uit slaapstand haalt? Lees dan deze tip en uw ergernis behoort tot het verleden.

Dat u telkens jouw wachtwoord moet typen telkens als u de computer uit slaapstand haalt, heeft natuurlijk redenen. Die reden is eenvoudig, bij Microsoft willen ze voorkomen dat gebruikers slachtoffer worden van pottenkijkers als u tijdelijk afwezig bent. Maar misschien gebruikt u de computer alleen en maakt u zich geen zorgen over pottenkijkers? In dat geval kan het inderdaad vervelend zijn dat u telkens jouw wachtwoord moet invullen na slaapstand. Gelukkig kunt u dit eenvoudig omzeilen.

Geen wachtwoord na slaapstand (Windows 8.1)

Om te voorkomen dat Windows 8.1 telkens naar jouw wachtwoord vraagt van zodra u de computer uit slaapstand haalt, doet u het volgende:

  • Druk op de Windowslogo-toets + i om de charmbar te openen (met de muisaanwijzer naar de rechterkant bewegen > instellingen, kan ook.)
  • Klik onderaan op Pc-instellingen wijzigen.

Privacy Apps2

  • In het dialoogvenster dat volgt klikt (of drukt) u op Accounts in de linker kolom.

Wachtwoord Na Slaapstand2

  • In het volgende scherm selecteert u aanmeldingsopties aan de linkerkant.
  • Vervolgens klikt u op de knop Wijzigen onder wachtwoordbeleid.

Wachtwoord Na Slaapstand3

  • In principe hoeft u verder niks te doen, enkel controleren of de wijzigingen zijn doorgevoerd (zie schermafdruk).

Wachtwoord Na Slaapstand4

  • Klaar! Voortaan hoeft u uw wachtwoord niet meer in te vullen als u de computer uit slaapstand haalt.