We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Preferences IconU hebt mogelijk meerdere apps (of programma's) geïnstalleerd om bepaalde taken uit te voeren of bestandstypen te openen. In deze tip leggen we uit hoe u een standaard app of programma toewijst aan een taak of bestandstype.

De kans is reëel dat u meerdere toepassingen (apps, programma's) op jou Windows 8.1computer geïnstalleerd hebt om bepaalde taken uit te voeren. Zo hebt u misschien wel meerdere apps en programma's om bijvoorbeeld muziek af te spelen, mails te lezen of video's te bekijken. Niks mis mee, maar soms wilt u bepaalde bestandstypen (of taken) liever openen met een andere app of programma. Dat kan! Het enige wat u moet doen, zijn de standaard apps instellen. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Standaard-app (of programma) toewijzen (Windows 8.1)

Om standaard app (of programma's) in te stellen doet u het volgende:

  • Druk op de toetsencombinatie Windowslogo + i  om de charmbar te openen.
  • Klik (of druk) vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.

Standaard Apps Instellen1

  • Bij de volgende stap selecteert u aan de linkerzijde Zoeken en apps.

Standaard Apps Instellen2

  • Bij het volgende dialoogvenster kiest u Standaard-apps aan de linkerkant. Aan de rechterzijde kunt u vervolgens apps toewijzen aan bepaalde taken. Zo kunt u onder andere een standaard mailprogramma, muziek- & videospeler of browser instellen.

Standaard Apps Instellen3

  • Wat zo mogelijk nog interessanter is, is het feit dat u apps of programma's kan instellen per bestandstype. Klik onderaan op: Standaard-apps per bestandstype kiezen (zie schermafdruk hierboven).
  • Er opent een nieuw dialoogvenster met aan de linkerkant een lijst met bestandstypen, een aan de rechterkant ziet u de toegewezen apps of programma's.

Standaard Apps Instellen4

Bent u klaar met het toewijzen van bestandstypen aan een app of programma kunt u gewoon het venster sluiten (naar onder slepen).

Klaar.