We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Switch IconU hebt er misschien nog niet bij stilgestaan maar Windows 8 en 8.1 biedt u de mogelijkheid om dialoogvensters eenvoudig te rangschikken.

Als u iemand bent die vaak aan multitasking doet en dikwijls veel dialoogvensters hebt open staan, kan deze tip mogelijk jouw 'productiviteit' verhogen. U bent ongetwijfeld wel al situaties tegen gekomen waarbij u met de muisaanwijzer dialoogvensters aan het slepen bent om toch maar het overzicht te behouden. Wel in Windows 8 en 8.1 zit een functie waarbij u snel en eenvoudig openstaande dialoogvensters kan (rang)schikken.

Dialoogvensters rangshikken (Windows 8 - 8.1)

Het enige wat u moet doen is met de rechtermuisknop ergens op een lege plaats in de taakbalk klikken en kiezen hoe u de dialoogvensters wil schikken (zie schermafdruk).

Vensters Rangschikken 1

Hoe u de dialoogvensters het liefst rangschikt, dat is uiteraard jouw keuze. Van ons krijgt u een aantal schermafdrukken waarbij u het resultaat kan aanschouwen.

Dialoogvensters trapsgewijs geschikt:

Vensters Rangschikken 2

Dialoogvensters gestapeld rangschikken:

Vensters Rangschikken 3

Dialoogvensters naast elkaar rangschikken:

Vensters Rangschikken 4

Een kleine tip, maar hopelijk doet u er voordeel mee.