We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.29 (7 Votes)

Preferences IconAls u met Windows 8.x de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek beweegt verschijnt de charms bar (menubalk). Uitschakelen? Dat kan.

Als Windows 8 gebruiker kent u ongetwijfeld de metro-interface en de bijhorende charms bar. De charms bar is de 'menubalk' die verschijnt van zodra u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm beweegt (zie schermafdruk).

Charms Bar1

Maar sinds Windows 8.1 kan u de computer meteen opstarten naar het klassieke bureaublad waardoor de metro-interface een beetje overbodig, of nauwelijks gebruikt wordt, als u aan een toestel werkt zonder aanraaktechnologie. De charms bar kan dan storend werken, bijvoorbeeld als u een applicatie of toepassing wil sluiten. U kan eenvoudig de charms bar uitschakelen, maar dan wel via de metro-interface. Deze tip legt uit hoe.

Charms Bar uitschakelen in Windows8.x

Om de charms bar in Windows 8.x uit te schakelen doet u het volgende:

  • Open de charms bar (oh ironie) door de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek te bewegen.
  • Klik op het zoeken-icoontje
  • In het zoekvak typt u vervolgens: Muis en touchpadinstellingen en open de gelijknamige toepassing door erop te klikken.

Charms Bar2

Het scherm van de Pc-instellingen opent.

  • Selecteer hoeken en randen in de linkerkolom.

Charms Bar3

  • In het rechtergedeelte van datzelfde dialoogvenster, verplaatst u de schuifregelaar onder De charms weergeven als ik naar de rechterbovenhoek wijs, naar Uit.

Charms Bar4

Klaar! De Charms bar is uitgeschakeld.